Thursday, January 31, 2013

Cum sa va mentineti bateria in stare de functionare

Putina ingrijire va va pastra bateria incarcata in lunile reci precum si in cele mai calde.
 Pasi 
  1. Calculati varsta bateriei. Daca este mai veche de 4 ani, inlocuiti-o.
  2. Cereti mecanicului sa faca un test de incarcare bateriei. Acesta testeaza daca bateria este capabila sa genereze destul curent in zilele cu temperaturi negative. Daca pica testul, inlocuiti bateria.
  3. Curatati bornele bateriei daca sunt pline de reziduuri. Folositi o perie de sarma imbibata cu praf de copt si apa pentru a curata si pentru a va asigura ca depunerile nu impiedica trecerea curentului electric.
  4. Verificati nivelul lichidului din baterie. La bateriile normale puteti face acest lucru prin scoaterea capacului de plastic si uitandu-va ca lichidul sa fie pana sus. Adaugati apa distilata daca este nevoie. Bateriile ce nu au nevoie de intretinere au de obicei un indicator care se stinge atunci cand acestea au nevoie de service; duceti aceste tipuri de baterii la un mecanic.
  5. Verificati strangerea cablurilor. O legatura slaba nu permite masinii sa porneasca si da impresia unei baterii descarcate. Daca puteti misca cablurile ce sunt legate la bornele bateriei atunci acestea trebuie stranse.
  6. Verificati ca bateria sa fie fixata pe pozitie. O baterie ce se poate misca poate cauza pagube daca se rastoarna. Vibratiile excesive vor scurta durata de viata a bateriei.
  7. Ganditi-va la achizitionarea unui calorifer pentru baterie sau pentru motor daca locuiti intr-o zona cu climat foarte rece; caloriferul poate reduce curentul necesar pentru a porni masina.
 Sfaturi 
  • In cazuri grave, bateria este posibil sa aiba nevoie de reincarcare de la un redresor.
  • Este posibil ca masina dvs sa nu porneasca din cauza alternatorului sau a  electromotorului.

No comments:

Post a Comment