Thursday, January 31, 2013

Cum sa verificati lichidul transmisiei automata


Verificati lichidul transmisiei automate in fiecare luna si oricand transmisia nu merge bine.
 Pasi  
  1. Parcati masina pe un teren drept si porniti motorul, lasand treapta de viteza la punctul mort. Asteptati ca motorul sa se incalzeasca. Daca manualul masinii nu zice altceva, lasati motorul sa mearga in timpul acestei proceduri.
  2. Gasiti tija lichidului de transmisie automata, aflata in spatele motorului. Tija transmisiei este de obicei mai scurta decat tija uleiului de motor, dar arata similar in rest. Daca aveti noroc, va fi etichetata.
  3. Trageti de tija si scoteti-o in totalitate. S-ar putea sa fie foarte lunga.
  4. Stergeti tija cu o carpa, puneti-o la loc in motor, impingeti-o pana la capat si scoteti-o din nou.
  5. Uitati-va la varful tijei. Uitati-va daca sunt doua marcaje diferite: unul pentru citire la rece, unul pentru citire la cald. Daca da, cititi-l pe cel pentru cald. Daca lichidul nu ajunge pana la linia marcata "plin", adaugati lichid.
  6. Adaugati lichid in gaura prin care a iesit tija. Folositi o palnie cu un gat lung si ingust. Adaugati cate putin si verificati nivelul cu tija dupa fiecare turnare. Este usor sa adaugati lichid de transmisie dar este destul de dificil sa il scoateti daca ati pus prea mult.
  7. Puneti tija la loc inauntru cand terminati.
 Sfaturi 
  • Consultati manualul masinii pentru a vedea ce fel de lichid de transmisie trebuie sa folositi.
  • La unele masini, motorul nu ar trebui sa mearga in timp ce verificati lichidul, asa ca fiti sigur sa consultati manualul masinii.
 Atentie 
  • Lichidul transmisiei automatice nu se consuma, asa ca, daca are un nivel scazut, inseamna ca exista o scurgere. Nu ignorati scurgerile si nu conduceti cu putin lichid de transmisie, va poate duce la reparatii scumpe.

No comments:

Post a Comment