Thursday, January 31, 2013

Cum sa va verificati luminitele de pe bord

Daca vreo lumina de pe bord nu merge, s-ar putea sa conduceti cu o problema la masina si sa nu realizati acest fapt pana cand masina nu sufera pagube.
 Pasi 
  1. Uitati-va la bord inainte de a baga cheia in contact.
  2. Rotiti de cheie in pozitia de pornire (nu de start al motorului) fara a va lua ochii de pe luminitele de pe bord. Toate luminile ar trebui sa se aprinda pentru 5 sau mai multe secunde ca sa vedeti daca merg sau nu.
  3. Observati ca indicatoarele (de benzina, de temperatura si posibil lumina bateriei) pot fi verificate numai cand motorul merge.
  4. Duceti-va la un mecanic daca vedeti ca o luminita nu mai porneste.
 Sfaturi 
  • Verificati manualul masinii pentru a afla ce lumini are pe bord masina dv.. Nu toate masinile au aceleasi luminite.
  • Exista si unele luminite ciudate despre care s-ar putea sa va mirati: SRS este pentru airbag-uri in anumite masini; ABS este pentru anti-blocare a rotilor; O2 este pentru senzorul de oxigen (o componenta a emisiunilor masinii dv.); EGR este pentru circulatia gazului emanat (tot o componenta a emisiunilor); CHG este pentru incarcare.
 Atentie 
  • Nu ganditi "Este doar o luminita, nu conteaza." Daca lumina de ulei nu functioneaza, de exemplu, si ramaneti fara ulei fara sa va dati seama, va veti distruge motorul fara nici un fel de avertisment.
  • Nu tineti cheia in pozitia de pornit pentru mai mult de 10-15 secunde de fiecare data. Ati putea distruge bateria de pornire si sa il faceti pe mecanic sa se uite foarte ciudat la dumneavoastra.

No comments:

Post a Comment